Drents dorp investeert in supersnel internet

vrijdag, 11 maart 2016 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.telegraaf.nl/digitaal/25369322/__Drents_dorp_investeert_in_supersnel_internet__.html
11 maart 2016


DE WOLDEN - Inwoners van het Drentse dorp De Wolden gaan investeren in supersnel internet. Ze willen op eigen kosten een glasvezelverbinding uitrollen met een maximale snelheid van tien gigabit per seconde, meldt de NOS.

De dorpsbewoners hekelen de lage snelheid van het netwerk dat er nu is. De nieuwe verbinding wordt honderd keer sneller dan wat KPN nu aanbiedt. De bewoners praten met de gemeente, de provincie en een bank om de noodzakelijke leningen rond te krijgen. Eind maart moeten de eerste werkzaamheden al beginnen.

In eerste instantie krijgen 1400 bewoners van De Wolden toegang tot het snelle internet. Als die pilot succesvol is, volgt voor het einde van volgend jaar de rest van het dorp. Ruim 85 procent van de 10.000 huishoudens heeft al aangegeven een sneller netwerk te zien zitten. Ook zijn er al diverse providers gevonden die hun diensten willen aanbieden.

Ons commentaar: hoe meer glasvezel hoe beter, die straling gaat dan niet door de lucht. Wat de mensen er verder in huis mee doen is een tweede.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie