Sluis: Greenet: proef draadloos breedband buitengebied geslaagd

zondag, 20 december 2015 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.telecompaper.com/nieuws/greenet-proef-draadloos-breedband-buitengebied-geslaagd--1119730
18 dec. 2015


Greenet meldt dat de in juli gestarte pilot met het aanbieden van draadloos breedband in het buitengebied van de gemeente Sluis succesvol is verlopen. Volgens het bedrijf hebben de afgelopen maanden enkele tientallen consumenten, agrariërs en recreatie-ondernemers naar volle tevredenheid hiervan gebruikgemaakt.
Greenet zal daarom bij voldoende belangstelling na 1 februari volgend jaar het aanbod als commerciële dienst voortzetten. Het bedrijf zal deelnemers aan de pilot en andere geïnteresseerden die zich hebben gemeld benaderen met een aanbod.

Greenet heeft al een concreet aanbod voor de recreatiesector in de provincie Zeeland. Voor de verdere uitrol en exploitatie werkt het bedrijf samen met Delta. De beide bedrijven zullen ook samen optrekken om de mogelijkheden te onderzoeken voor het leveren van draadloos breedband in andere buitengebieden van Zeeland.

De pilot werd in juni dit jaar aangekondigd.
www.telecompaper.com/nieuws/provincie-zeeland-start-pilot-draadloos-breedbandinternet--1087631
Greenet heeft de aanleg van het netwerk op zich genomen, terwijl Delta de glasvezelkabel voor de voeding leverde. Het project is mede mogelijk gemaakt door de provincie Zeeland, dat een subsidie van 40.000 euro beschikbaar had gesteld.

Een eerste vraag: welk deel is glasvezel (veilig) en welk deel is draadloos. Een tweede vraag: wat zijn de stralingsintensiteiten en hoe zijn de draadloze verbindingen, gericht via schoteltjes (relatief veilig) of breed uitwaaierend.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie