Hulsen/Hellendoorn: Vodafone wil nieuwe gsm-masten in Hulsen en Hellendoorn

donderdag, 03 december 2015 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.tubantia.nl/regio/hellendoorn/vodafone-wil-nieuwe-gsm-masten-in-hulsen-en-hellendoorn-1.5499116
1 dec. 2015


Telecombedrijf Vodafone wil het bereik van zijn mobiele netwerk in de gemeente Hellendoorn verder verbeteren. Daartoe heeft deze provider bij de gemeente Hellendoorn een verzoek ingediend voor het plaatsen van twee nieuwe antennemasten. Die komen op de gemeentelijke sportparken Smidserve (G.H. Kappertstraat) in Hulsen en De Voordam (De Koemaste) in Hellendoorn.

Op sportpark Smidserve gaat het om een gsm-mast, die een slordige 37,5 meter hoog wordt. Op sportpark De Voordam staat al geruime tijd een gsm-mast van KPN. Uit onderzoek is gebleken dat deze technisch gezien niet geschikt is om hieraan ook een Vodavone-antenne te bevestigen. Vodafone wil een nieuwe, ongeveer 30 meter hoge antennemast bouwen op de plaats waar nu nog een lichtmast staat. Als die nieuwe mast eenmaal een feit is, dan wordt hieraan ook verlichting opgehangen, zodat de gebruiksmogelijkheden van de sportvelden gelijkblijven.

Sporten is bedoeld om gezond te blijven, maar met die straling erbij wordt dat de vraag. Om sporters en daar is veelal veel jeugd bij bewust in de RF straling te zetten is o.i. onverantwoord en zou eigenlijk verboden moeten worden.
De gemeente trekt zich ook duidelijk niets aan van ons recente verzoek aan alle gemeenten in Nederland om terughoudend te zijn met het verlenen van vergunningen voor het plaatsen van zendmasten en het voorzorgsprincipe te hanteren, en om gebieden te creëren die vrij zijn van zendmasten en wifi, ook openbare ruimten, waaronder scholen en bibliotheken. Hier zouden we sportparken ook bij kunnen zetten, zie:


www.stopumts.nl/pdf/College%20van%20B&W%20en%20Raad.pdfLees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie