Smartphone fnuikt libido en romantiek

donderdag, 12 november 2015 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.telegraaf.nl/digitaal/24729814/__Smartphone_fnuikt_libido_en_romantiek__.html
12 nov. 2015


AMSTERDAM -
Volgens één op de drie mensen is hun seksleven erop achteruitgegaan door de intrede van de smartphone en tablet. Van de Nederlanders tussen de 25 en 34 jaar vindt zelfs de helft dat hun geslachtsdrift is afgenomen sinds er telefoons op nachtkastjes en onder kussens liggen.
Dat blijkt uit een onderzoek door Maurice de Hond onder bijna 3000 Nederlanders. Bij 60 procent van de Nederlanders gaat de telefoon mee naar bed. Bij de helft zelfs dagelijks.
Seksuologe Bianca van Moorst, verbonden aan het OLVG Amsterdam, herkent dit beeld, maar weet ook dat het probleem al langer bestaat. „Hetzelfde zag je toen iedereen televisie op de slaapkamer kreeg”, vertelt ze. „En nu de telefoons: cliënten met dit soort klachten zeggen dat ze het idee hebben dat de apparatuur hun leven beheerst. Maar volwassenen zijn natuurlijk de baas over hun eigen spullen, niet andersom.”

Volwassenen (evenmin als kinderen) zijn de baas over de effecten van RF straling op hun lichaam.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie