Inschrijving voor beste mislukking in zorg geopend

woensdag, 21 oktober 2015 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.nursing.nl/Verpleegkundigen/Nieuws/2015/10/Inschrijving-voor-beste-mislukking-in-zorg-geopend-2705657W/
21 okt. 2015


Voor de derde keer wordt dit jaar de ‘Briljante Mislukkingen Award Zorg’ uitgereikt voor mislukte projecten in de zorg. Tot 1 december 2015 kun je jouw briljante mislukking nog inzenden.

Ook verpleegkundigen en verzorgenden kunnen een mislukt project inzenden. Bij het inzenden moeten de volgende vragen worden beantwoord:
- Wat was de intentie?
- Welke aanpak is gekozen om dat doel te bereiken?
- Wat was het resultaat? En hoe week dat af van wat men hoopte te bereiken?
- Welke lessen heeft de mislukking opgeleverd? En wat kunnen anderen ervan leren?

Leren van mislukking

De gedachte achter de prijs uitgereikt door ZonMw en het Instituut voor Briljante Mislukkingen is dat je van mislukkingen kunt leren. Op het delen van mislukkingen rust een taboe. Met de Briljante Mislukkingen Award proberen de organisatoren de gene te doorbreken, want een falend project is lang niet altijd gevolg van ondoordacht denken en handelen. Juist mislukte projecten zorgen uiteindelijk vaak voor vooruitgang, aldus ZonMw.

Verpleegkundige won in 2013

In 2013 won verpleegkundige en verplegingswetenschapper Catharina van Oostveen de prijs voor haar studie naar tijdsbesteding bij verpleegkundigen en artsen. Door een zeer lage participatiegraad liep haar onderzoek uit op een fiasco.

Marloes Oelen

Suggestie van een lezer (G.S.) om de uitrol van draadloze communicatie in ziekenhuizen als beste mislukking in te zenden.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie