Een op drie Nederlanders heeft afgelopen jaar slaapproblemen gehad

dinsdag, 20 oktober 2015 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.nu.nl/werk-en-prive/4148706/drie-nederlanders-heeft-afgelopen-jaar-slaapproblemen-gehad.html
20 okt. 2015


Bijna één op de drie Nederlanders (28 procent) geeft aan het afgelopen jaar slaapproblemen te hebben gehad.
Dit blijkt uit GfK onderzoek uitgevoerd onder 27.000 mensen in 22 landen, waaronder ook Nederland.

Vooral vrouwen (36 procent) hebben het afgelopen jaar problemen gehad met slapeloosheid, slaapproblemen of slaapstoornissen. Bij mannen is dit bijna de helft minder (19 procent). Hiermee staan slaapproblemen op de derde plaats van genoemde gezondheidsproblemen.

De meest voorkomende gezondheidsproblemen in Nederland zijn verkoudheid en keelpijn. 42 procent van de Nederlanders geeft aan hier het afgelopen jaar last van te hebben gehad. De nummer twee klacht is overbelasting van spieren en gewrichten (31 procent).

Andere landen
In de meeste andere landen zijn de slaapproblemen groter. Zweden kent met 41 procent het hoogste percentage mensen met slaapproblemen, gevolgd door Tsjechie en Turkije met 40 procent. In Japan slapen de mensen het beste. Daar rapporteert slechts 13 procent slaapproblemen.

Interessante informatie, maar hoe was het 10, 20 en 30 jaar geleden? Is er sprake van een (sterke) toename en is dat dan mogelijk (gedeeltelijk) een gevolg van de toenemende stralingsbelasting. Kortom dit verhaal roept wel vragen op.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie