4G in Nederland in half jaar flink sneller geworden

donderdag, 24 september 2015 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.nu.nl/mobiel/4131890/4g-in-nederland-in-half-jaar-flink-sneller-geworden.html
24 sept. 2015


media.nu.nl/m/afexzrgaob11_wd640.jpg/4g-in-nederland-in-half-jaar-flink-sneller-geworden.jpg

De Nederlandse 4G-netwerken van KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2 zijn in een half jaar tijd een stuk sneller geworden, maar de gemiddelde dekking is niet verbeterd.
Dat blijkt uit een rapport van Opensignal over het derde kwartaal van 2015. Opensignal laat mensen hun 4G-dekking en -snelheid meten via apps.

In maart was de gemiddelde 4G-snelheid in Nederland nog 14 Mbps waarmee Nederland op de dertiende plaats wereldwijd stond. Inmiddels is die gemiddelde snelheid toegenomen naar 19 Mbps, maar Nederland blijft daarmee op de dertiende plek staan omdat andere landen ook sneller 4G hebben.

Nederland is qua dekking helemaal niet vooruitgegaan. 4G van de Nederlandse providers is net als in maart in gemiddeld in 80 procent van Nederland verkrijgbaar. Daarmee daalt ons land van de vijfde naar de achtste plaats.

Dat is echter het gevolg van het meetellen van Tele2 die in de vorige meeting nog niet meegenomen werd. Het netwerk van Tele2 heeft nog een beperkte dekking omdat de provider later begonnen is met de uitrol van 4G.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie