'Zonder internet niet op vakantie'

vrijdag, 11 september 2015 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.telegraaf.nl/digitaal/24477724/___Zonder_internet_niet_op_vakantie___.html
10 sept. 2015


DEN BOSCH -
Negen van de tien smartphonegebruikers in Nederland kunnen op vakantie niet zonder internet. Twee derde houdt bij het kiezen van de accommodatie zelfs rekening met de aanwezigheid van wifi, blijkt uit onderzoek onder ruim duizend Nederlanders door marktonderzoeker Multiscope.
Het aantal mensen dat ook op vakantie niet zonder internet kan lag in 2014 lager, toen trok nog een op de acht er niet zonder wifi op uit. WhatsApp en privémail zijn de voornaamste onlinebezigheden. 40 Procent houdt op vakantie dagelijks e-mail en WhatsApp bij, voornamelijk om contact te hebben met vrienden en familie. Daarnaast wordt de telefoon veel gebruikt om dingen op te zoeken, de weersverwachting te bekijken, het nieuws te volgen en het saldo te checken.
Een op de drie is bovendien op vakantie nog druk met werk op de smartphone. Om bij thuiskomst niet met een torenhoge telefoonrekening te worden geconfronteerd, zet twee derde van de Nederlanders in het buitenland wel roaming uit. Het aantal bezoekjes aan internetcafés is gedaald. In 2011 zocht nog 37 procent een internetcafé op om bijvoorbeeld contact te zoeken met het thuisfront. Nu is dit nog maar zes procent.
Een derde van de smartphonegebruikers zegt zich wel te storen aan het eigen internetgebruik; ze hebben het gevoel dat ze niet echt weg zijn. Ook ergert ruim 60 procent zich aan reisgenoten die constant met de neus in hun smartphone zitten.
Ook het gebruik van social media op vakantie is iets toegenomen. In 2015 kon 70 procent het niet weerstaan om regelmatig op social media te kijken, vorig jaar was dat nog 66 procent. Vakantiefoto's werden ook vaker tijdens de vakantie al gedeeld. Bijna zes op de tien konden niet wachten en deelde foto's tijdens de vakantie, bijvoorbeeld via WhatsApp (75 procent).Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie