Consumentenbond over babyfoons

dinsdag, 08 september 2015 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.consumentenbond.nl/babyfoon/extra-informatie/beste-babyfoon/

In een uitgebreid artikel in de consumentengids van september 2015 worden babyfoons vergeleken. Met één conclusie zijn we het eens, nl. dat je beter een babyfoon zonder beeld kan gebruiken. Onze belangrijkste reden daarvoor, nl. dat de benodigde stralingsintensiteit dan lager is, wordt niet genoemd. Een stukje tekst uit bovenstaande link en uit het artikel in de consumentengids:


Bereik babyfoon
Erger nog: het bereik van beeldbabyfoons is veel slechter dan dat van geluidbabyfoons. Met name in de test in een gebouw met betonnen vloeren laten ze het afweten. Waar een goede geluidbabyfoon nog werkt als baby- en ouderstation 5 verdiepingen van elkaar verwijderd zijn, laten alle beeldbabyfoons het al afweten als er 1 betonnen vloer tussen beide stations zit. En dat is toch wel een belangrijk verschil.

Het enige criterium in het artikel in de consumentengids is het bereik. De zogenaamd beste geluidbabyfoon hield vijf etages lang (met gewapend betonnen vloeren) nog contact.
Dit is dus de geluidbabyfoon met de hoogste stralingsintensiteit. Geen woord daarover in het verhaal, evenmin een waarschuwing dat je deze babyfoon bijv. niet 20 cm van het babyhoofdje moet plaatsen. Nee baby's kun je volgens de consumentenbond kennelijk onbeperkt bestralen. Wij zien dat als uitzonderlijk kwalijk, te meer omdat wij, evenals anderen, i.v.m. een eerder artikel uit 2013 in de consumentengids:

“Straling: gevaarlijk of niet?”
Artikelen/7486/consumentenbond_artikel_juni_2013
uitvoerig met de consumentenbond gecorrespondeerd hebben.
De consumentenbond heeft er duidelijk voor gekozen het officiële regeringsstandpunt te volgen en kan daardoor dus ongelimiteerd rapporteren over alle draadloze communicatieapparatuur, hetgeen duidelijk in het (commerciële) belang is van deze bond.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie