Meeste telefoons zijn smartphones

zaterdag, 01 augustus 2015 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.telegraaf.nl/digitaal/24323568/__Meeste_telefoons_zijn_smartphones__.html
30 juli 2015


AMSTERDAM -
Meer dan acht op de tien mobiele telefoons in ons land zijn smartphones. Dat is een stuk meer dan twee jaar geleden. Sinds 2013 nam het percentage smartphones toe van 64 naar 82 procent, schrijft Telecompaper donderdag.

De cijfers komen uit het nieuwe overzicht TP Basics, dat periodiek gegevens over de mobiele markt gaat publiceren. De groep van de smartphones komt vooral door de vijftigplussers. Bij die leeftijdsgroep is nog groei te behalen. Bij jongere mensen zijn vrijwel alle mobieltjes smartphones. Bij tieners is dat zelfs 97 procent.

Van de ouderen boven de zeventig jaar heeft 47 procent een smartphone. In die groep is er een groot verschil tussen mannen en vrouwen. Van de vrouwen boven de zeventig heeft ruim een derde een smartphone, bij de mannen is dat iets meer dan de helft.
Opleidingsniveau blijkt ook een rol te spelen. 76 procent van de lager opgeleiden heeft een smartphone, en bij mensen met havo of hoger is dat 86 procent.

En smartphones stralen vanwege de apps erop, waarvan er veel constant contact met het internet zoeken, veel meer dan de vroegere mobieltjesLees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie