Eindelijk snel surfen in buitengebied Cadzand-Bad

dinsdag, 14 juli 2015 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/eindelijk-snel-surfen-in-buitengebied-cadzand-bad-1.5072560
11 juli 2015


CADZAND-BAD - Internet in het buitengebied rond Cadzand-Bad is vanaf nu een stuk sneller.
In totaal 21 particulieren, landbouwers en campinghouders doen mee aan een proef met draadloos internet. De eerste deelnemers werden de afgelopen dagen 'aangesloten'.

Op initiatief van de provincie wordt al een poos gezocht naar oplossingen voor problemen met traag internet in het buitengebied. Onderzoekers concludeerden eind vorig jaar dat een proef met nieuwe technieken de meeste kans van slagen heeft in de omgeving van Cadzand-Bad. Daar bevinden zich veel campings vlak bij elkaar.

Straalverbinding

Er is een straalverbinding opgezet tussen de watertoren in Oostburg, die 'gewoon' verbonden is met het glasvezelnetwerk, en masten op het Strandhotel in Cadzand-Bad. Bewoners en bedrijven die daar maximaal zes kilometer vandaan wonen, kunnen op hun terrein een ontvanger laten plaatsen.

De campings Den Molinshoeve en Cassandria-Bad, tussen Retranchement en Cadzand-Bad, werden gisteren als eerste aangesloten. ''Onze capaciteit is meer dan verdubbeld'', zegt Jolanda van de Vijver van Den Molinshoeve. ''Dat moest ook wel. We hebben een ADSL-verbinding, maar konden gasten alleen langzaam internet aanbieden.''

De provincie steekt 40.000 euro in de proef. Als die slaagt, betaalt Greenet, dat de diensten aanbiedt, dat bedrag terug.

Uit de buurt blijven dus.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie