NAM verwerpt claim immateriële schade bevingen

donderdag, 09 juli 2015 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.telegraaf.nl/binnenland/24250415/__NAM_verwerpt_claim_schade_bevingen__.html
9 juli 2015


GRONINGEN -
De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) en de Nederlandse overheid verwerpen de claim van zo'n 150 mensen in het Groningse aardbevingsgebied die immateriële schade zouden lijden. Dat heeft het Groningse advocatenkantoor De Haan Advocaten donderdag laten weten.

De advocaten hadden de NAM en de overheid aansprakelijk gesteld. Die hebben inmiddels schriftelijk gereageerd op de dagvaarding met de afwijzing.

Wonen in het aardbevingsgebied zou gepaard gaan met aanhoudende angst, onzekerheid en stress. „Mensen leven in angst dat er bij een volgende beving gewonden zullen vallen en maken zich zorgen over de waarde van hun woning. Dit leidt tot meer lichamelijke- en psychische klachten en slaapproblemen”, stellen de advocaten. „Er zijn voorbeelden van gedupeerden die in behandeling zijn bij een psychiater, een burn out hebben of die hun kinderen niet meer in bepaalde kamers laten slapen uit angst voor instorting.”

Minister Henk Kamp ( Economische Zaken) en de NAM hebben volgens de advocaten „niet in de gaten” wat de ernst is. „De gedupeerden hadden al het gevoel dat ze niet serieus genomen worden door de Staat en de NAM. Deze reactie bevestigt dit gevoel nogmaals.”

De gebruikelijke reactie van de overheid.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie