4G+ van KPN nu beschikbaar in zeven nieuwe steden

vrijdag, 22 mei 2015 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.nu.nl/internet/4053527/4g-van-kpn-beschikbaar-in-zeven-nieuwe-steden.html .
22 mei 2015


KPN heeft 4G+, de snellere variant van 4G, in zeven nieuwe steden uitgerold, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.
Dat bevestigt KPN tegenover Tweakers. Naast Amsterdam, Rotterdam en Utrecht is 4G+ ook beschikbaar in Den Haag, Groningen, Eindhoven en Tilburg.

4G+ maakt hogere snelheden mogelijk en biedt meer capaciteit door verschillende frequenties te stapelen. KPN biedt 4G normaal aan over de 800 MHz-band en nu wordt daar 1800 Mhz aan toegevoegd. Hoe hoger de frequentie hoe hoger de snelheid, maar hoe beperkter het bereik is.

Door 800 en 1800 Mhz te combineren ontstaan snelheden tot maximaal 200 Mbps (25 MB per seconde). Over normaal 4G is bij KPN een maximale snelheid van 50 Mbps (6,25 MB per seconde) mogelijk.

De extra capaciteit van 4G+ zorgt er volgens KPN bovendien voor dat de snelheid en stabiliteit blijven als het druk is. Ook voor mensen die een toestel hebben dat geen 4G+ ondersteunt, zijn er voordelen. De 1800 MHz-band kan wel worden gebruikt en kan dus zorgen voor hogere praktijksnelheden dan die nu behaald worden.

Vodafone

Ook Vodafone is bezig met de uitrol van zijn 4G+ netwerk, dat inmiddels in vijftig Nederlandse steden beschikbaar is.

De meeste recente high-end-smartphones, zoals de Galaxy S6 of HTC One M9, bieden ondersteuning voor 4G+. De iPhone 6 kan niet met 4G+ netwerken verbinden.

En hoe staat 't met de gezondheidsaspecten?Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie