Tele2 zet al zijn 4g-masten aan en biedt dekking aan 70 procent Nederlanders

dinsdag, 21 april 2015 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: tweakers.net/nieuws/102631/tele2-zet-al-zijn-4g-masten-aan-en-biedt-dekking-aan-70-procent-nederlanders.html .
21 april 2015


Provider Tele2 heeft alle 4g-masten die het heeft maandagnacht ingeschakeld. Tot nu toe wachtte de provider tot het meerdere masten in de omgeving klaar had, maar op basis van feedback van klanten heeft de provider besloten om alle antennes in te schakelen die het heeft.

Tele2 was bang dat het geen goede dekking of snelheid kon bieden als er een enkele antenne met 4g ingeschakeld staat in een omgeving, maar feedback van klanten wijst anders uit, zegt woordvoerder Jan-Willem te Gussinklo tegen Tweakers. ''Klanten die al toegang hebben tot 4g zeiden dat het eigenlijk prima was. Daarom hebben we besloten om alle antennes met 4g aan te zetten.''

Waar de provider tot aan maandag alleen dekking had in een gedeelte van de Randstad, bedekt het nu een veel groter deel van Nederland en heeft het buitenshuis dekking van 70 procent van de Nederlandse bevolking. Dat betekent dat 70 procent van de Nederlanders als ze bij hun huis staan, 4g van Tele2 kunnen ontvangen.

Daarmee heeft Tele2 nog altijd veel minder dekking dan providers als KPN en Vodafone, die beide boven de 90 procent zitten. T-Mobile heeft net als Tele2 minder dekking. Tele2 is bezig met het overzetten van bestaande klanten naar 4g.

Weer meer straling.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie