Veel scholen gebruiken smartphone in de klas

dinsdag, 07 april 2015 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3945240/2015/04/06/Veel-scholen-gebruiken-smartphone-in-de-klas.dhtml .
6 april 2015


De smartphone is definitief doorgedrongen tot de schoolklas. Dat concludeert de NOS. Die deed onderzoek op 137 middelbare scholen. Daaruit blijkt dat 85 procent van die scholen de smartphone gebruikt bij het onderwijs.
Vrijwel alle scholen die de smartphone gebruiken in het onderwijs, laten leerlingen er informatie mee opzoeken. Een ruime meerderheid zet educatieve apps in en gebruikt het apparaat voor quiz- en toetsdoeleinden, stelt de NOS. Op een derde van de scholen communiceren docenten via de smartphone met leerlingen, op een vijfde wordt de smartphone ingezet om leerlingen te laten samenwerken.

Leerlingen mogen overigens niet overal hun mobieltje voor privé-zaken gebruiken. Op de helft van de scholen mag de smartphone wel mee de klas in, maar mag hij alleen worden gebruikt met toestemming van de leraar.

Een kwart van de scholen laat het gebruik helemaal vrij. Op tien van de 137 scholen moet de smartphone thuis of in de locker blijven.

Tien scholen met verstandige regels. Zoe ook:

nos.nl/artikel/2028797-scholen-omarmen-smartphone-tegen-wil-en-dank.html .

De smartphone is definitief doorgedrongen tot de schoolklas. Uit een onderzoek van de NOS onder 137 middelbare scholen blijkt dat de overgrote meerderheid (85 procent) de smartphone gebruikt bij het onderwijs.

Dat betekent nog niet dat de leerlingen hun mobieltje altijd en overal mogen checken. Op de helft van de scholen mag de smartphone wel mee de klas in, maar mag hij alleen worden gebruikt met toestemming van de leraar.

Een kwart van de scholen laat het gebruik helemaal vrij. Slechts op tien van de 137 scholen die aan de enquête meededen, moet de smartphone thuis of in de locker blijven.

Vrijwel alle scholen die de smartphone gebruiken in het onderwijs, laten leerlingen er informatie mee opzoeken. Een ruime meerderheid zet educatieve apps in en gebruikt het apparaat voor quiz- en toetsdoeleinden. Op eenderde van de scholen communiceren docenten via de smartphone met leerlingen, op eenvijfde wordt de smartphone ingezet om leerlingen te laten samenwerken.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie