Wifi-gebruik niet omlaag met 4G-abonnement

zaterdag, 04 april 2015 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.telegraaf.nl/digitaal/23885615/__Wifi-gebruik_niet_omlaag_met_4G-abonnement__.html .
3 april 2015


Bij de introductie van 4G spraken providers de verwachting uit dat het gebruik van wifi zou dalen onder 4G-abonnees. Deze verwachting lijkt niet uit te komen. Integendeel. Eenderde zegt zelfs meer gebruik te zijn gaan maken van wifi na de overstap van 3G naar 4G.
Dat stelt onderzoeksbureau Telecompaper op basis van cijfers van zijn Consumer Panel. Slechts 19 procent van alle Nederlanders met een 4G-abonnement zegt minder vaak gebruik te zijn gaan maken van wifi, terwijl 77 procent aangeeft dat het bezit van een sneller 4G-abonnement niet heeft geleid tot minder wifi-gebruik.
Nederland telde eind maart circa 4,3 miljoen 4G-gebruikers, tegen circa 1,5 miljoen begin 2014. KPN en Vodafone hebben een landelijk dekkend 4G-netwerk, T-Mobile en Tele2 zijn nog bezig met de uitrol.
Uit het onderzoek van Telecompaper blijkt dat een 4G-abonnement wel tot meer dataverbruik leidt. Van de respondenten geeft 23 procent aan vaker video’s te zijn gaan bekijken na de overstap op 4G, 17 procent is vaker muziek gaan streamen. 14 procent streamt vaker films of series van VoD-diensten. Het onderzoeksbureau plaatst daarbij wel de opmerking dat ook het gemiddeld grotere scherm van nieuwe modellen smartphones tot een hoger dataverbruik leidt.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie