Vergeefs protest school tegen UMTS-mast in Oldebroek

woensdag, 25 maart 2015 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.destentor.nl/regio/oldebroek/vergeefs-protest-school-tegen-umts-mast-in-oldebroek-1.4824089 .
25 maart 2015


DEN HAAG/OLDEBROEK - De gemeente Oldebroek heeft KPN terecht een vergunning verleend voor de bouw van een veertig meter hoge UMTS-mast aan de Stouwdamseweg, op honderdvijftig meter van de Eben-Haëzer basisschool in Oldebroek. Dat besliste de Raad van State woensdag in de rechtszaak die het Reformatorische schoolbestuur tegen de gemeente had aangespannen. Volgens de Raad van State geven onderzoeken die tot dusver bekend zijn niet aan dat UMTS-masten vanwege stralingsgevaar niet bij scholen of woningen mogen staan.

Dat is ook het standpunt van de Gezondheidsraad.

Schooldirecteur Hugo ten Hoor, die vorige maand naar Den Haag afreisde, kent de huidige stand van de gezondheidsonderzoeken. Niettemin ervaren ouders een zendmast bij de school als onveilig en schadelijk. Volgens Ten Hoor dreigen veel ouders een andere school te gaan zoeken voor hun kinderen.

Toen KPN de vergunning in 2013 kreeg, brak onder ouders een storm van protest los. Bij de gemeente werd door 86 ouders bezwaar ingediend tegen de vergunning.

Een verstandige schooldirecteur en verstandige ouders en een zeer verfoeilijke Gezondheidsraad en Raad van State. Voor eerder nieuws zie:

www.destentor.nl/regio/oldebroek/basisschool-oldebroek-blijft-vechten-tegen-zendmast-1.4348144 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie