Kamp wil sneller internet op platteland stimuleren

maandag, 09 maart 2015 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.nu.nl/internet/4006868/kamp-wil-sneller-internet-platteland-stimuleren.html
9 maart 2015

Kamp (VVD) wil de dunbevolkte gebieden van Nederland onbewoonbaar maken voor elektrogevoelige personen door er een deken van RF straling overheen te leggen. Dat is tenminste de voorlopige conclusie die uit dit bericht getrokken kan worden. Het aanleggen van kabels is wel positief.


Minister Kamp (Economische Zaken) wil dat inwoners van Nederlandse buitengebieden toegang krijgen tot sneller internet, via draadloze of bekabelde netwerken.
Dat zal hij maandag schrijven in een brief aan de Tweede Kamer, meldt het ministerie.

Kamp zal ondernemers vanaf 1 september de mogelijkheid geven om een vergunning aan te vragen voor het aanbieden van internet via een radiofrequentie. Zo zou een dunbevolkt gebied, waar het aanleggen van internetkabels niet rendabel is, relatief gemakkelijk een snelle internetverbinding kunnen krijgen.

De minister wil hiervoor de 3,5GHz-frequentie gaan inzetten, maar noemt niet de gebruikte technologie. De 3,5GHz-frequentie werd voorheen gebruikt door het Ministerie van Defensie.

Kabels

Naast het gebruik van draadloze technologie wil Kamp ook het aanleggen van telecomkabels in buitengebieden stimuleren. Hij wil ervoor zorgen dat zulke kabels langer ongebruikt mogen blijven zonder dat er belasting over hoeft te worden betaald.

Bovendien moet de aanleg van snel internet worden gestimuleerd door het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI), vindt de minister. Kamp zegt daar in Brussel op te zullen aandringen.

Er zijn in Nederland bijna zeven miljoen breedbandaansluitingen. Er zijn echter zo'n 300.000 mensen en bedrijven op plekken waar snel internet niet beschikbaar is.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie