Tilburg: Weer plan umts-mast aan Reuselpad

woensdag, 04 maart 2015 - Categorie: Berichten Nederland

Bron 1: www.bd.nl/regio/tilburg-en-omgeving/tilburg/weer-plan-umts-mast-aan-reuselpad-tilburg-1.4789527 .
2 maart 2015


TILBURG - Netwerkprovider Vodafone wil een nieuwe umts-mast plaatsen aan het Reuselpad in de buurt van de Blaak. De gemeente Tilburg houdt dinsdagavond 3 maart vanaf een 19.30 uur een informatieavond in hotel Ibis.
Een eerder plan van Orange, dat later opging in T-Mobile, om een mast te plaatsen aan het Reuselpad redde het ondanks een looptijd van bijna tien jaar niet. Buurtbewoners kwamen in opstand en de zaak liep tot de Raad van State. De nieuw geplande mast ligt verder van de wijk af.

Tijdens de informatieavond voor omwonenden in Hotel Ibis aan de Dr. Hub van Doorneweg geven Vodafone en Antennebureau, een onafhankelijk overheidsorgaan, een presentatie. De gemeente gaat in op de locatiekeuze en het vergunningentraject. Ook kunnen de omwonenden vragen stellen. De wijkraad De Blaak is ontstemd dat slechts 35 inwoners van de wijk de bewonersbrief over de antennemast en de locatie ervan hebben gekregen.

Dat het Antennebureau een onafhankelijk overheidsorgaan zou zijn is natuurlijk onzin, wel brutaal dat ze zoiets op papier durven zetten, fatsoen is er niet bij.

Bron 2: www.bd.nl/regio/tilburg-en-omgeving/tilburg/bewoners-blaak-tilburg-waarschuwen-vodafone-om-umts-mast-1.4792213 .
4 maart 2015

Bewoners Blaak Tilburg waarschuwen Vodafone om umts-mast


TILBURG - ''Wij zijn goed geschoold, hebben allemaal een goed salaris en kunnen de beste advocaten betalen. Dit gaat jullie handenvol geld kosten.''

In niet mis te verstane woorden werd Vodafone, dat een bijna veertig meter hoge umts-mast wil plaatsen aan het Reuselpad, dinsdagavond tijdens een informatiebijeenkomst voor omwonenden gewaarschuwd.

Het plaatsen van de umts-mast aan het Reuselpad ligt gevoelig. Niet in de laatste plaats aangezien er tot 2012 een jarenlange procedure speelde tegen Orange, dat later overging in T-Mobile, voor eenzelfde verzoek. Al werd die mast gepland in de buurt bij de tennisbanen. Volgens de gemeente is dit een andere situatie: niet ín de woonwijk, maar erbuiten. In 2007 besloot de gemeente het beleid zo aan te passen dat er geen umts-masten in woonwijken mogen komen.

Het traject naar eventuele plaatsing van de mast is nog lang. Het is nu nog een principeverzoek van Vodafone. De gemeente moet daar nog over oordelen. Bij een positief oordeel mag Vodafone een bouwaanvraag indienen. Als die positief beoordeeld wordt door het college van B en W, ligt er een bouwvergunning. Tegen die vergunning kunnen omwonenden zes weken bezwaar maken.

Goed dat er nog verstandige bewoners zijn. Op onze oproep voor het behoud van 'witte (stralingsarme) zones'kwamen er trouwens opvallend veel reacties uit Tilburg.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie