Dit is de dag(EO) Leven zonder Facebook, internet en smartphone · Za 28 feb 2015

zondag, 01 maart 2015 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.npo.nl/artikelen/digitale-detox-in-dit-is-de-dag .
28 febr. 2015


Slapeloosheid
Een leven zonder internet en zonder mobiele telefoon is voor de meeste mensen ondenkbaar geworden. Toch dringen steeds vaker ook de nadelen van 24 uur per dag verbonden zijn via e-mail, internet en telefoon door: stress, slapeloosheid en internetverslaving zijn 'normaal' geworden.

Moderne fratsen
Verslaggever Van Groesen onderzoekt of we nog 'unplugged' kunnen functioneren. Hij leeft en werkt een week lang zonder internet en mobiele telefoon. Is het eigenlijk nog wel mogelijk een televisiereportage op de ouderwetse manier te maken? Ondertussen gaat hij in de leer bij zijn oom Jos die al die moderne fratsen als internet buiten de deuren van zijn Brabantse boerderij houdt.

Verslaafd
Ook gaat hij langs bij de oudste Twitteraar van ons land, reist hij zonder navigatiesysteem af naar Duitsland waar een aantal bedrijven hun werknemers inmiddels verbiedt hun e-mail te lezen buiten werktijd en spreekt hij met de 18-jarige Saranne die op een gegeven moment zo verslaafd is aan social media dat ze haar huis niet meer uitkomt.

Dit is de dag - Reportage, zaterdag 28 februari, 21.15 uur, EO, NPO 2

Naar de website van Dit is de dag - Reportage
www.eo.nl/ditisdedag/reportage/ .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie