Nieuw Vennep: Vergunning voor zendmast KPN geweigerd

vrijdag, 27 februari 2015 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.dichtbij.nl/haarlemmermeer/regionaal-nieuws/artikel/3916400/vergunning-voor-zendmast-kpn-geweigerd.aspx .
26 febr. 2015

NIEUW-VENNEP - De gemeente heeft de vergunningaanvraag van KPN voor het plaatsen van een telecommunicatiemast aan de Eugenie Prévinaireweg/Zichtweg definitief afgewezen. Volgens de gemeente heeft KPN de mogelijkheden voor een oplossing buiten de woonwijk onvoldoende onderzocht.


Omwonenden van de locatie zijn donderdag 26 februari per brief over het besluit van de gemeente op de hoogte gebracht.

Hangijzer
De komst van een zendmast van KPN is al lange tijd een heet hangijzer in Nieuw-Vennep. KPN vroeg in januari 2014 een vergunning aan voor het plaatsen van een mast op de hoek van de Eugenie Prévinaireweg en de Zichtweg, tegenwoordig Zichtwegpad geheten.

In november werd een participatieavond gehouden waar bewoners mee konden praten over geschikte locaties. Daar kwamen het dak van gebouw Zomerpark en locaties in de Venneperhout en aan de IJweg als beste naar voren. KPN is echter van mening dat deze opties geen kans van slagen hebben.

Toestemming
Zo moet voor een mast op het Zomerpark toestemming van de bewoners worden verkregen. Zij hebben eerder al tegen gestemd en ook vorig jaar nog meerdere malen aangegeven geen mast op hun dak te willen. Venneperhout en IJweg hebben, zo denkt KPN, geen kans van slagen omdat er daar twee masten nodig zijn, in plaats van één.

KPN bleef daarom vasthouden aan het Zichtwegpad, waarop de gemeente de vergunning heeft geweigerd. De telecomprovider heeft volgens de gemeente niet genoeg gedaan om tot een oplossing buiten de woonwijk te komen.

Een succes voor de bewoners.
Zie ook:


01-12 KPN mikt op drie locaties UMTS-mast
www.dichtbij.nl/haarlemmermeer/regionaal-nieuws/artikel/3806311/kpn-mikt-op-drie-locaties-umtsmast.aspx .
24-10 UMTS-mast mag in woonwijk
www.dichtbij.nl/haarlemmermeer/regionaal-nieuws/artikel/3752745/umtsmast-mag-in-woonwijk.aspx .
29-08 Trio spreekt raad toe over zendmasten
www.dichtbij.nl/haarlemmermeer/lifestyle/zorg-en-welzijn/artikel/3672628/trio-spreekt-raad-toe-over-zendmasten.aspx .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie