'Woningbouwverenigingen verdienen flink aan UMTS-antenne op appartementen'

zaterdag, 21 februari 2015 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.dichtbij.nl/groot-leiden/regionaal-nieuws/artikel/3908589/woningbouwverenigingen-verdienen-%C2%B1-17500-met-een-umts-antenne-op-het-dak-van-hun-appartementen.aspx .
20 febr. 2015


LEIDEN - Natuurlijk is het niet zo dat alleen Woningbouwverenigingen profiteren, ook vastgoed eigenaren met hoogbouw zullen de laatste zijn die deze bron van inkomsten voorbij laten gaan. Het is niet zo bekend, maar heb na research uitgevonden dat de GSM ondertussen allang niet meer draaien op de standaard 2G en nu UMTS heet een langlopende extra inkomsten bron is waar de Woningbouwvereniging goed geld aan verdient.

Ondertussen verzwijgen zij op alle toonaarden de werkelijke inkomsten, die doorgaans voor een periode van 10-15 jaar word aangegaan. Ook is de snelheid op onze mobieltjes van eerst 2G naar 3 en 4G gegaan en 5G komt eraan.

Daarom is bij veel hoogbouw al de transformatoren kast die op het dak staat en alles aanstuurt, al vervangen voor een grotere en worden in de wijde omgeving de zendunits ook vervangen of uitgebreid naar maatstaven voor de zendmogelijkheden. Ook heeft niemand het meer over de straling, of die wel of niet schadelijk zijn met deze grotere UMTS transformatoren, of de afstand van een scholencomplex met kinderen in de buurt, en een dichter bevolkte wijk waar meer gebruik wordt gemaakt van mobieltjes. Men verwijst naar onderzoeken van 2008 of 2009.

Maar wat mij nu opvalt is het geniepige van menige Woningbouwvereniging die zegt en
schrijft in hun jaarverslagen dat ze Maatschappelijk Verantwoord en Transparant zijn, maar ondertussen als je ze daarop aanspreekt geen openheid van zaken willen geven om welke bedragen het nu wel gaat. Zelfs niet als je het via de bewoners vertegenwoordiging van de Huurders Belangen Eendracht ( HBE ) doet. Het varieert zelfs van € 5000,- tot € 35.000,- per jaar.

En het gaat niet perse om die bedragen maar om de Extra inkomsten waarvan er best wel een klein deel niet naar de Algemene Kosten pot hoeft, maar in het appartementen complex wordt gestoken voor niet regulier onderhoud. Het antwoord van 1 van de Woningbouwverenigingen is dat ze toch ook de garages die door hen wordt verhuurd niet onder de extra inkomsten benoemen met bedragen. Even voor de duidelijkheid, UMTS antennes en transformatoren worden volledig door de mobiele aanbieder zelf onderhouden, daar mag een servicedienst van de eigen Woningbouwvereniging nog niet eens aanzitten. Wat je merkt is dat men zich verschuilt achter regeltjes die ze zelf hebben verzonnen.

Niet alleen de sraling is schadelijk, maar ook de velden van de transformatoren. Dat laatste vooral voor de mensen die op de hoogste verdiepingen vlak daaronder wonen. De magneetvelden zijn niet af te schermen.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie