Ericsson heeft geen dak meer nodig voor dataverkeer

vrijdag, 20 februari 2015 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.duurzaambedrijfsleven.nl/75853/ericsson-heeft-geen-dak-meer-nodig-voor-dataverkeer/ .
19 febr. 2015


Telecombedrijf Ericsson gaat naar eigen zeggen de infrastructuur voor mobiele telefonie volledig op zijn kop zetten. Het bedrijf richt zich vooral op stedelijk gebied waar de ruimte beperkt is.

Het Zweedse telecombedrijf ontwikkelde een makkelijk te bouwen rail-systeem dat horizontaal en verticaal is te bevestigen aan een gebouw. Ook in kleine ruimten, zelfs aan een ladder. De constructie voor de basisstations is de helft kleiner en lichter dan bestaande zendmasten.

Het systeem zou de bestaande capaciteit van het radionetwerk tot vijf keer groter kunnen maken. De exploitatiekosten zijn tot 20 procent lager. Tegelijkertijd is de energie-efficiëntie van de microcellen met 50 procent verbeterd.

Flexibel

Het grootste voordeel van het systeem is volgens het telecombedrijf dat aanbieders veel flexibeler kunnen inspringen op een groeiende vraag. In de stedelijke gebieden zijn uitbreidingsmogelijkheden voor UMTS-zendmasten beperkt. Ericsson zocht daarom niet naar de mogelijkheden van daken van flats en kantoren, maar die van buitenmuren. Het Ericsson Radio System wordt volgens de website MarketWatch begin maart gepresenteerd op het Mobile World Congress 2015 in Barcelona.

De komende jaren neemt het mobiele dataverkeer alleen maar verder toe. Vooral door de spectaculaire groei van streaming video. Nu al neemt video zo’n 45 procent van het totale mobiele dataverkeer voor zijn rekening.

Zendmasten tegen de muur en straling er doorheen.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie