Kamer en minister gaan eind april in debat over bereiken 112 in grensgebieden

maandag, 16 februari 2015 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: tweakers.net/nieuws/101234/kamer-en-minister-gaan-eind-april-in-debat-over-bereiken-112-in-grensgebieden.html .
6 febr. 2015


De Tweede Kamer en verantwoordelijk minister Henk Kamp gaan eind april in debat over een rapport dat dan verschijnt over de bereikbaarheid van alarmnummer 112 in grensgebieden. Veel mensen zeggen daar geen bereik te hebben om in geval van nood 112 te kunnen bellen.

In het rapport, dat in april verschijnt, zou het ministerie van Economische Zaken oplossingen geven voor het probleem van de beperkte bereikbaarheid van het alarmnummer in sommige gebieden, schrijft RTV Oost. Het zou gaan om 50.000 tot 60.000 mensen die in de omgeving van hun huis geen bereik hebben. Voor het bellen van 112 maakt het niet uit bij welke provider je klant bent: providers zetten elk telefoontje naar 112 door.

Vodafone zei deze week al een oplossing te hebben. Door de antennes in grensgebieden handmatig te laten afstellen op onder meer vermogen en hoek van de plaatsing, zou het bereik beter moeten worden. Ook zet Vodafone extra antennes in in de vorm van small cells, kleine zendmastjes met een bereik van tot 500 meter.

Het bereik van 112 in grensgebieden werd vorig jaar een politiek issue, toen zangeres Marga Bult de kwestie onder de aandacht bracht, nadat haar moeder bij een brand het alarmnummer niet kon bereiken. Daarop volgden klachten van veel meer mensen uit de grensregio.

Voor onze oproep tot behoud van de 'witte (stralingsarme) zones', en ons verzoek deze oproep te ondertekenen, zie:
Oproepen/8699/redir .
en voor een selectie uit de reacties die naar aanleiding van onze oproep binnenkwamen, zie:
Verhalen/8744/redir .
Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie