Driekwart van de Nederlanders heeft een smartphone

maandag, 08 december 2014 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.nu.nl/internet/3947182/driekwart-van-nederlanders-heeft-smartphone.html .
8 dec. 2014


Bijna driekwart (74 procent) van de Nederlanders heeft een smartphone. Twee jaar geleden was dat nog ongeveer de helft van de bevolking.
Dat blijkt uit een rapport van Telecompaper. In het derde kwartaal van 2012 had 56 procent van de Nederlanders een smartphone, een jaar later lag dat rond de 67 procent.

Samsung is veruit het grootste smartphonemerk in Nederland. Bijna de helft (47 procent) van de Nederlanders heeft een toestel van Samsung, bijna een kwart (23 procent) een iPhone. De rest van de markt wordt verdeeld onder de kleinere smartphonefabrikanten zoals HTC, LG, Sony en Huawei.

Van de fabrikanten weet vooral Apple zijn klanten aan zich te binden. Als een iPhone-gebruiker ook een tablet heeft, is dit in 75 procent van de gevallen een iPad. iPhones worden ook graag doorverkocht; een derde van de iPhone-gebruikers heeft zijn oude toestel doorverkocht.

Het doorgeven van een oud toestel aan een familielid wordt ook steeds populairder. In het afgelopen kwartaal heeft 11 procent van de Nederlanders zijn of haar telefoon gekregen van een familielid, een jaar geleden lag dat percentage nog op 7 procent.

Uit het onderzoek blijkt verder dat mannen vaker de nieuwste telefoons kopen, terwijl vrouwen genoegen nemen met oudere modellen. Zo is 55 procent van de Galaxy S5-bezitters een man, en 45 procent vrouw.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie