Winterswijk: Maatregelen KPN en Vodafone voor mobiel bereik

woensdag, 12 november 2014 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: mail van een lezer
12 nov. 2014


Vandaag lees ik het volgende in de Gelderlander:

De papieren Gelderlander 12-11-2014

Winterswijk- Telecommaatschappijen KPN en Vodafone laten voor het eind van het jaar zien welke maatregelen ze hebben genomen om de mobiele bereikbaarheid te verbeteren. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen vier burgemeesters van gemeenten in de regio en de twee bedrijven.

Volgens burgemeester Thijs van Beem van Winterswijk vloeit deze afspraak voort uit de hoorzitting die in de Tweede Kamer werd gehouden naar aanleiding van alle klachten over tekortschietende bereikbaarheid voor mobiele telefonie, vooral in de gemeenten aan de Duitse grens. ''We kregen in de kamer te horen dat we zelf ook aan de slag moesten”, stelt burgemeester Thijs van Beem van Winterswijk. “We moesten niet alleen afwachten wat de hoorzitting in de Tweede Kamer oplevert”. Met zijn collega’s uit ondermeer Dinkelland, Tubbergen en Hardenberg, heeft de burgemeester van Winterswijk vorige week een gesprek gehad met de twee telecombedrijven. Daarin is gesproken over technische aanpassingen aan de antennemasten, die ervoor moeten zorgen dat het gebied dat ze bestrijken groter wordt en daardoor beter bereik. De burgemeesters kregen op hun beurt van de bedrijven de vraag wat zij kunnen doen om het makkelijker te maken extra antennes te plaatsen, als dat nodig mocht zijn. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de mogelijkheden die gebruikers zelf hebben om de bereikbaarheid te verbeteren. De Winterswijkse burgemeester Thijs van Beem: “de consument kan zelf ook iets doen, bijvoorbeeld door versterkers bij zijn woning te plaatsen. Het is nog niet bij iedereen bekend welke voordelen voor het bereik dat kan hebben”. Voor het eind van het jaar verstrekken de telecombedrijven KPN en Vodafone de gemeenten een overzicht van alle maatregelen, die zij dan al hebben genomen om de bereikbaarheid in de grensstreek (en de andere gebieden waar die bereikbaarheid te kort schiet) te verbeteren. De informatie is een aanvulling op het technische werk dat onderzoeksinstituut TNO uitvoert naar de bereikbaarheid van mobiele netwerken.


Ik lees hieruit dat er géén rekening gehouden wordt met de elektrogevoeligen. Eigenlijk lijkt het beslist. Ook raar is het feit dat dit niet digitaal te vinden is op de site van de Gelderlander. Ik heb het uit de krant overgetikt. Ik hoef niet eens een reactie te geven want dit wordt stelselmatig niet geplaatst.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie