KPN zet in op LTE als opvolger UMTS

vrijdag, 31 oktober 2014 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.nu.nl/nuzakelijk-overig/2093906/kpn-zet-in-lte-als-opvolger-umts.html .
31 okt. 2014


AMSTERDAM - Telecombedrijf KPN gaat een LTE-netwerk optuigen. Het bedrijf experimenteerde ook met het concurrerende Wimax als opvolger van het huidige mobiele breedbandnetwerk UMTS, maar was daarover niet tevreden.

Dat zegt Michael Vocke van KPN donderdag tegen technologiesite Tweakers.net. Op dit moment heeft de telecomprovider een UMTS-netwerk voor mobiel breedbandinternet. De snelste variant daarvan, HSDPA, doet in de praktijk amper onder voor Wimax, zo constateerde KPN na proeven in Drenthe.

Praktijk
LTE, een concurrerende standaard, haalt volgens Vocke in de praktijk wel veel hogere snelheden. Hij denkt dat KPN in 2011 met de aanleg van het netwerk kan beginnen. Voor die tijd wil KPN de snelheid op het huidige HSDPA-netwerk nog wel verhogen.

Eerder koos ook T-Mobile al voor LTE.

Slecht nieuws. Uit de vele ervaringsverhalen weten we dat LTE (4G) aanzienlijk meer gezondheidsklachten geeft dan UMTS (3G), maar daar trekken de providers zich niets van aan.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie