Claim Q-koorts slachtoffers afgewezen door staat

vrijdag, 24 oktober 2014 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.nationalezorggids.nl/gehandicaptenzorg/nieuws/22724-claim-q-koortsslachtoffers-afgewezen-door-staat.html
24 okt. 2014


De overheid kan kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de schade die mensen hebben geleden als gevolg van de Q-koortsepidemie in 2007. Dat stelt staatssecretaris Sharon Dijksma van Landbouw, die een claim van 320 patiënten heeft afgewezen. Dit meldt de NOS.

De claim werd ingediend door de advocaten van 320 patiënten, die nog steeds kampen met de gevolgen van de besmetting. Tussen 2007 en 2010 liepen zo'n 100.000 Nederlanders Q-koorts op, waarvan er 25 overleden. Patiënten kunnen last houden van chronische vermoeidheidsklachten.

Volgens de advocaten kwam de overheid te laat in actie tegen de Q-koortsuitbraak in 2007, omdat er prioriteit zou zijn gegeven aan de economische belangen van boeren. De 320 patiënten eisten 5000 tot 500.000 euro schadevergoeding per persoon. Volgens de staatssecretaris heeft de overheid gehandeld op basis van de beschikbare kennis over Q-koorts en kan de Staat daarom niet aansprakelijk worden besteld voor de geleden schade.

Waarom StopUMTS dit plaatst: vanwege de toekomstige claims van slachtoffers van EMV, die ook wel afgewezen zullen worden, bij ons is er geen prioriteit van de boeren, maar prioriteit van de telecombedrijven. Wanneer gaat een grote politieke partij nu eens echt opkomen voor de gezondheid van de burgers?Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie