Oproep aan gesjeesde vakbondsleiders en (ex-) politici

donderdag, 23 oktober 2014 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.kennisplatformems.org/index.php/nieuws/82-persbericht-van-20-okt-2014 .
20 okt. 2014

Een enigszins ludieke oproep van de Stichting Kennisplatform Elektromagnetische Straling.

PERSBERICHT VAN 20 OKT 2014

Oproep aan gesjeesde vakbondsleiders en (ex-) politici

-rücksichtsloze actievoerders tegen straling gezocht-

Eindhoven, 20 oktober 2014

Zojuist kwam een collega binnenlopen. Had zich laten doormeten en daar was uitgekomen dat hij vol zat van straling. Vroeg mij wat hij daaraan kan doen.

Eerst een soort college gegeven over de belangrijkste bronnen van straling, privé en op het werk; vervolgens meegelopen maar zijn werkkamer. Daar een totaal onnodige en onverantwoorde hoeveelheid stralingsbelasting vastgesteld; een af en toe gebruikte DECT telefoon staat dag en nacht te stralen, en niet zo'n beetje ook. Verder enkele WiFi routers, die gemakkelijk door een kabeltje kunnen worden vervangen. Bij hem thuis en op de meeste kantoren zal het niet veel beter zijn.

Vragen om gezondheidsproblemen dus, maar dat is de goede man niet kwalijk te nemen. Iedereen heeft het over de gemakken en het bereik van Smartphones, WiFi en snoerloze DECT telefoons, maar niemand waarschuwt voor de gezondheidsrisico's.

Industrie en overheid zijn natuurlijk goed op de hoogte, maar hebben er alle belang bij de nadelige effecten onder het tapijt te vegen. Ze verdienen bakken geld aan draadloze communicatie.

Wat is wijsheid?

Langer toestaan dat de overheid zegt: ''er is niets bewezen dus er is niets aan de hand''? Waar hebben we dat eerder gehoord? Bij asbest, roken, Q-koorts, fijnstof, broeikaseffect, etc, etc?

Nee dus!

Er moet harde actie worden gevoerd en letselschade advocaten moeten worden opgeroepen om de schuldigen te vervolgen en te veroordelen.

Wie neemt het initiatief?

Er zijn talloze personen en organisaties die aan de alarmbel trekken en proberen de maatschappij te waarschuwen voor de desastreuze gevolgen van straling voor onze gezondheid. Allemaal nette en goedbedoelende mensen.

Geen overheid die dit oppikt en geen media die de vingers wil branden aan dit precaire onderwerp.

De goedbedoelers schieten dus geen stap op en stoppen na verloop van tijd weer met hun weinig effectieve acties of ze sterven gewoon uit.

Wellicht iets voor gesjeesde vakbondsleiders of ex-politici die niet meer aan de bak komen. Die zijn vaak rücksichtslos genoeg om effectief in actie te komen. Dit vooral tot meerdere eer en glorie van zichzelf, maar het doel heiligt in dit geval de middelen.

Gesjeesde vakbondsleiders en ex-politici die tijd en ambitie hebben en die zichzelf weer in de kijker willen spelen kunnen zich bij ons melden. Aan mensen uit deze doelgroep die al elektrogevoelig zijn geven wij de voorkeur.

Met vriendelijke groeten,
Peter van der Vleuten,
Stichting Kennisplatform Elektromagnetische Straling
www.stik-ems.org .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie