Verslaving ?: Gemiddeld 221 keer per dag op smartphone

woensdag, 08 oktober 2014 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.telegraaf.nl/digitaal/23174776/__Gemiddeld_221_keer_per_dag_op_smartphone__.html .
8 okt. 2014


De gemiddelde gebruiker kijkt zo'n 221 keer per dag op zijn smartphone. Dat schrijft SWNS op basis van onderzoek van marketingbureau Tecmark.
Uit de Britse studie onder 2000 smartphonebezitters blijkt dat mensen steeds afhankelijker worden van hun smartphone. Zo wordt het apparaat in totaal 3 uur en 16 minuten per dag gebruikt om maar liefst 221 opdrachten uit te voeren.
Het leven van een gemiddelde smartphonegebruiker begint iedere dag bij het ochtendgloren als om 7.31 uur mail en Facebook worden gecheckt. Nog altijd in bed bekijkt de meerderheid van de mensen het weer en het nieuws om vervolgens een berichtje naar één of twee vrienden te sturen. Gedurende de dag worden treintijden opgezocht, bankzaken geregeld, foto's geupdatet, spelletjes gespeeld en statusupdates geplaatst op sociale media.

Tweede natuur
''Voor de meeste van ons is het een tweede natuur geworden'', zegt directeur van Tecmark, Richard Heyes. Volgens hem maakt iedereen zich er schuldig aan eerst op zijn telefoon te kijken direct na het wakker worden. “Het is zoveel makkelijker om Facebook-updates op je telefoon te checken in plaats van op een computer die nog moet opstarten. We hebben niet zoveel tijd in de ochtend”, verklaart Heyes.
Velen zullen zich volgens Heyes niet realiseren hoe vaak ze met hun telefoon bezig zijn. Zo blijkt uit het onderzoek dat veel gebruikers hun telefoon gebruiken zonder het door te hebben. Vier op de tien respondenten gaf aan mail te hebben gecheckt zonder erbij na te denken.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie