Oosterhout loopt uit voor actie tegen hoogspanningsmasten, duizend bewoners protesteren

donderdag, 02 oktober 2014 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.omroepbrabant.nl/?news%2F2176181023%2FOosterhout+loopt+uit+voor+actie+tegen+hoogspanningsmasten%2C+duizend+bewoners+protesteren.aspx&action=media .
1 okt. 2014


OOSTERHOUT - De protestavond van bewoners in Oosterhout tegen de toekomstige hoogspanningslijn is dinsdagavond massaal bezocht. Het actiecomité '380kV Oosterhout Nee' heeft ongeveer duizend mensen op de been gekregen.
De bewoners verzamelden zich om zeven uur bij sporthal de Oosterheide. Daar zongen zo'n driehonderd kinderen uit de wijk een protestlied.

Het ministerie van Economische Zaken en netbeheerder TenneT zouden dinsdagavond ook aanwezig zijn. Om veiligheidsredenen zijn zij afgehaakt voor de geplande informatieavond.

Loco-burgemeester Marian Janse klom op bloten voeten op een trap om de ongeruste Oosterhouters toe te spreken. Ze zei dat Tennet en het ministerie geen enkele reden hebben om bang te zijn. ''We zijn allemaal nette mensen in Oosterhout'', schalde door de luidsprekers.

Al weken onrust
Er is al weken onrust over een geplande hoogspanningslijn. Het ministerie was eigenlijk van plan om de nieuwe hoogspanningsleiding tussen Borssele en Tilburg via een noordelijke route te laten lopen.

Eind augustus kwam ineens het bericht dat toch is gekozen voor een andere optie en die loopt via bedrijventerrein Borchwerf in Roosendaal, langs onder meer Oudenbosch en Etten-Leur en via de zuidrand van de wijk Oosterheide in Oosterhout naar Tilburg.

En dan te bedenken dat de meeste van die protesterende mensen waarschijnlijk thuis de nodige draadloze apparatuur in huis hebben zoals mobieltjes, smartphones, WiFi en DECT telefoons. Naar onze inschatting zijn de gevaren daarvan aanzienlijk groter dan die van de hoogspanningslijn.
Zie ook:


www.bndestem.nl/regio/oosterhout/het-besluit-over-hoogspanningstrac%C3%A9-was-niet-definitief-tijdlijn-1.4561592 .
en
www.sbs6.nl/video/c34hvuXCpX2U .
en
www.earth-matters.nl/61/9999/straling-electrosmog/petities-tegen-zendmasten .
Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie