Veilig fietsen met 'fietsmodusapp'

dinsdag, 23 september 2014 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: nos.nl/artikel/701760-veilig-fietsen-met-fietsmodusapp.html .
23 sept. 2014


De overheid en telecomproviders starten een campagne waarmee ze fietsers willen aansporen hun smartphone niet meer te gebruiken. Fietsers kunnen de fietsmodus-app gratis downloaden.

De app is te vergelijken met de vliegtuigmodus op mobiele telefoons. Wie de app inschakelt, negeert inkomende berichten. Op die manier laat de fietser zich niet afleiden in het verkeer.

Fietsongelukken
Minister Schultz van Hagen van Infrastructuur hoopt dat hiermee het aantal fietsongelukken daalt. Negen procent van de fietsongelukken komt doordat mensen bellen, sms'en of gebruik maken van sociale media. Bij de leeftijdsgroep 12-34 jaar is dit percentage twee keer zo hoog.

Om fietsers te stimuleren veilig onderweg te zijn, kunnen er prijzen worden gewonnen. Wie offline fietst, kan punten sparen waarmee ze kans maken op bijvoorbeeld bioscoopkaartjes, t-shirts of een nieuwe fiets.

De publiekscampagne 'Aandacht op de weg' loopt tot half december.

Nog veiliger: helemaal geen smartphone gebruiken en als je dat toch doet, dan helemaal geen apps erop zetten, want die zoeken steeds contact met het internet wat een aanzienlijke stralingsbelasting geeft.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie