Internetbellen verder gegroeid

zaterdag, 19 juli 2014 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.telegraaf.nl/digitaal/22791388/__Internetbellen_verder_gegroeid__.html .
27 juni 2014


HOUTEN -
Het aantal Nederlandse consumenten met vaste telefonie via internet (VoIP) is in het eerste kwartaal met 0,8 procent toegenomen tot 5,14 miljoen. Het totale aantal vaste telefoonaansluitingen nam wel met 0,4 procent af tot 6,22 miljoen. Dat blijkt uit cijfers die marktonderzoeker Telecompaper vrijdag heeft gepubliceerd.
Telefonie via internet wordt steeds populairder omdat het deel uitmaakt van de voordelige alles-in-éénpakketten die televisie- en telecomproviders aanbieden. Vooral het aantal mensen dat belt via een glasvezelverbinding nam het afgelopen kwartaal toe, met ruim 5 procent. Internetbellen via de kabel groeide met 0,9 procent, terwijl het aantal klanten dat via een DSL-lijn belt juist met 0,3 procent daalde.

Een goede ontwikkeling, vooral als die internetbellers thuis ook nog een vaste telefoon zouden gebruiken. Elk internettelefoontje via glasvezel gaat niet via een zendmast en dat is prima.

Zie ook:

Berichten%20Nederland/8507/internet_is_sneller_maar_niet_duurder .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie