Aantal chronisch zieken in Nederland stijgt sterk (de stralingsbelasting ook)

dinsdag, 24 juni 2014 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.nu.nl/binnenland/3810300/aantal-chronisch-zieken-in-nederland-stijgt-sterk.html .
24 juni 2014


Het aantal chronisch zieken zal de komende jaren behoorlijk stijgen.
Aantal chronisch zieken in Nederland stijgt sterk

Dat staat in de Volksgezondheid Toekomst Verkenning van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) die dinsdag wordt gepresenteerd.
''Het RIVM voorziet een stijging van 5,3 miljoen in 2011 naar 7 miljoen in 2030. Daarbij zal ook het aantal mensen met twee of meer aandoeningen toenemen. Vooral door de vergrijzing steeg het aantal mensen met een ziekte het afgelopen decennium en die stijging zet door.''

Betere behandeling en 'vroegopsporing van ziekten' zorgen er ook voor dat mensen langer leven met hun ziekte.

Overgewicht
De opmars van het aantal mensen met overgewicht lijkt tot stilstand te komen. Tot 2030 neemt het aantal mensen met overgewicht niet verder toe.
Wel blijft het aantal mensen dat te zwaar is met 48 procent onverminderd hoog. ''Een op de drie Nederlanders beweegt weinig en dit zal ook in 2013 zo zijn'', concludeert het RIVM.

Levensverwachting
Nederlanders zullen in 2030 gemiddeld ouder worden dan in 2012. Mannen worden nu gemiddeld 79 jaar, terwijl vrouwen een levensverwachting van 83 hebben. Tot 2030 worden mannen gemiddeld nog drie jaar ouder, en vrouwen ruim twee jaar.

Wanneer zal het eens tot de overheid en tot de medici doordringen dat blootstelling aan EMV zoals van mobiele communicatie één van de belangrijke oorzaken is van de stijging van het aantal chronisch zieken? Met de toenemende stralingsbelasting zou de stijging trouwens wel eens sneller kunnen gaan dan het RIVM verwacht.

Zie ook:

Berichten%20Nederland/7869/ruim_vijf_miljoen_nederlanders_chronisch_ziek .
en
www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=8103%3Azeven-miljoen-chronisch-zieken-in-ons-land&catid=17%3Agezondheid&Itemid=30#.U7KJ8CtxrGc.facebook .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie