KPN verhoogt snelheid 4G

dinsdag, 17 juni 2014 - Categorie: Berichten Nederland

Bron 1: nos.nl/artikel/662318-kpn-verhoogt-snelheid-4g.html .
17 juni 2014


KPN gaat de internetsnelheid verhogen voor alle mobiele klanten met een 4G-abonnement. De maximumsnelheid is vanaf 1 juli 50 megabit per seconde.

Ook heeft KPN aangekondigd de 4G-capaciteit uit te breiden in de vier grote steden, Eindhoven en rond Schiphol.

De nieuwe maximumsnelheid was al wel beschikbaar voor klanten met het duurste abonnement, net als bij concurrenten T-Mobile en Vodafone. Straks krijgen ook KPN-klanten met een goedkoper abonnement de nieuwe snelheid. In de praktijk halen klanten vaak grofweg de helft van de maximumsnelheid. Dat kan komen door de afstand tot een telefoonmast of doordat veel klanten tegelijk dezelfde mast gebruiken.

Dekking
KPN is de eerste Nederlandse telecomaanbieder met een landelijk dekkend 4G-netwerk. Vodafone verwacht in september zo ver te zijn en T-Mobile op zijn vroegst volgend jaar. Tele2 biedt nog geen 4G, al heeft het bedrijf daar wel plannen voor.

4G-netwerken maken snel internet mogelijk, vaak sneller dan thuis, en zijn minder snel overbelast.

Eurocommissaris Kroes vindt dat de Europese Unie achterloopt bij het beschikbaar maken van 4G. In Zuid-Korea en de Verenigde Staten is de technologie al veel langer beschikbaar. Daarom heeft Kroes haar blik vast gericht op 5G.

KPN gaat 4G-snelheden en databundels verhogen, kondigt '4G+' aan
Bron 2: androidworld.nl/nieuws/kpn-gaat-4g-snelheden-en-databundels-verhogen-kondigt-4g-aan/ .
Zie bovenstaande link
Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie