''Google wil mkb helpen met wifi-hotspot''

vrijdag, 23 mei 2014 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.telegraaf.nl/digitaal/22654163/__Google_wil_mkb_helpen_met_wifi-hotspot__.html .
22 mei 2014


Google is van plan om kleine en middelgrote bedrijven tegen hoge kortingen hard- en software aan te bieden voor de aanleg van publieke wifi-hotspots. Op die manier hoopt de internetgigant dat meer mensen gebruik gaan maken van zijn webdiensten.
Dit meldt The Information op basis van een vertrouwelijk document en een persoon die bij de plannen betrokken is. Het geplande aanbod zou al deze zomer uitgerold kunnen worden en richt zich op miljoenen bedrijven wereldwijd zoals restaurants, huisartsenposten en fitnesscentra.
Google zou de commerciële wifi-apparatuur tegen forse kortingen aan willen bieden, zodat kleine bedrijven hun wifi-dienst voor klanten drastisch kunnen verbeteren. Prijzen worden in het bericht niet genoemd.
Volgens The Information zou Google mogelijk als eis stellen dat wifi-gebruikers inloggen met hun Google-account. Hierdoor kan de internetgigant informatie over de gebruikers verzamelen en gepersonaliseerde advertenties sturen.
Ook zou Google van plan zijn bepaalde gegevens te delen met de eigenaar van het bedrijf, zodat ook die meer kan leren over de gewoontes van zijn klanten. Het is echter niet duidelijk om welke gegevens het dan gaat.

DroevigLees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie