Huidklachten-door-smartphone-gebruik en Kun je allergisch zijn voor je smartphone?

vrijdag, 23 mei 2014 - Categorie: Berichten Nederland

Bron 1: www.telegraaf.nl/gezondheid/22654051/__Kun_je_allergisch_zijn_voor_je_smartphone___.html .
22 mei 2014


Steeds meer mensen ontwikkelen huidallergieën die worden veroorzaakt door mobiele telefoons. Nikkel en chroommetalen in de toetsen en het omhulsel van gsm's kunnen pijnlijke uitslag, blaren en droge plekken op de wangen, kin en oren veroorzaken.
Nu het gebruik van mobiele telefoons stijgt, neemt ook het aantal meldingen van huidproblemen toe. Tussen 2000 en 2010 zelfs met een explosieve 1250 procent, zo meldt het tijdschrift Pediatric Allergy. In bijna de helft van de gevallen gaat het om jongeren onder de 18 jaar, volgens experts omdat zij gevoeliger zijn voor nikkel.'

Mobiel in beha
Een 17-jarig meisje ontwikkelde bijvoorbeeld uitslag op haar borst omdat ze haar gsm in haar beha bewaarde. Eerdere studies hebben aangetoond dat mobiele telefoons van fabrikanten als BlackBerry, Samsung, Sony Ericsson, Motorola en LG nikkel vrijgeven tijdens het gebruik ervan. Toestellen van Apple en Nokia bleken wel veilig.

Amerikaanse en Deense onderzoekers vragen zich af of fabrikanten eigenlijk wel genoeg doen om te voldoen aan de Europese regels over het gebruik van nikkel.
Onderzoekster Clare Richardson: ''Nu het gsm-gebruik wereldwijd stijgt, merken we ook steeds meer huidproblemen op. Veel toestellen bevatten metalen als nikkel, wat acute contacteczeem kan uitlokken. Dit komt vaak voor, zowel bij goedkope als dure toestellen en zelfs bij gsm’s en smartphones die zijn goedgekeurd door een Europees controle-orgaan.''

Bron 2:
www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3659617/2014/05/22/Huiduitslag-door-telefoneren-komt-steeds-vaker-voor.dhtml .
22 mei 2014


Steeds meer mensen ontwikkelen een uitslag in hun gezicht door te telefoneren met hun gsm of smartphone. Onderzoekers waarschuwen dat heel wat toestellen, zowel goedkope als dure modellen, het allergeen nikkel vrijgeven.
Nikkel en chroommetalen in de toetsen en het omhulsel van gsm's kunnen pijnlijke en ontsierende uitslag, blaren en droge plekken op de wangen, kin en oren veroorzaken. Contacteczeem wordt vaak in verband gebracht met goedkope juwelen en treft het vaakst kinderen.

Stijging gebruik van mobieltjes
Nu het gebruik van gsm's en smartphones stijgt, is ook het aantal huidproblemen tussen 2000 en 2010 met 1.250 procent toegenomen. De helft van de patiënten waren jonger dan 18 jaar.


Eerdere studies hebben aangetoond dat mobiele telefoons van fabrikanten als BlackBerry, Samsung, Sony Ericsson, Motorola en LG nikkel vrijgeven tijdens het gebruik ervan. Toestellen van Apple en Nokia waren wel veilig.

Amerikaanse en Deense onderzoekers vragen zich af of fabrikanten wel genoeg doen om te voldoen aan de Europese regels over het gebruik van nikkel. Onderzoekster Clare Richardson aan de Loma Linda University School of Medicine in Californië: 'Nu het gsm-gebruik wereldwijd stijgt, merken we ook steeds meer huidproblemen op. Veel toestellen bevatten metalen als nikkel, wat volstaat om acute contacteczeem uit te lokken. Dit komt vaak voor, zowel bij goedkope als dure toestellen. Zelfs met gsm's en smartphones die goedgekeurd zijn door een Europees controle-orgaan zit je niet veilig.'


Bron 3:
www.trosradar.nl/nieuws/archief/detail/article/huidklachten-door-smartphone-gebruik/ .
22 mie 2014

Zie ook:
www.telegraaf.nl/gezondheid/22641631/__Ontdekking_voor_mensen_met_allergie__.html .
21 mei 2014


en voor meer info:
www.telegraph.co.uk/science/science-news/10844655/Could-you-be-allergic-to-your-mobile-phone.html .

En zie verder:
Berichten%20Nederland/8321/huidkanker_zonlicht_en_rf_straling .
voor de toename van van het aantal mensen met huidkanker en dat is wel iets erger dan allergie, maar het kan wel samenhangen
Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie