Tholenaren komen bijeen over zendmast, Prov. Zeeuwse Courant

maandag, 12 december 2005 - Categorie: Berichten Nederland

Artikel uit Provinciale Zeeuwse Courant van 08-12-2005
www.pzc.nl/regioportal/PZC/1,1478,1618-Bevel__2988699_,00.html

Tholenaren komen bijeen over zendmast

door Cornelleke Blok

THOLEN - De bewoners van de wijk Waterfront in Tholen-stad maken zich zorgen. Vodafone plaatste een paar weken geleden een GSM-installatie op de mast aan de Schelde-Rijnweg. De straling die de zendmast afgeeft zou schadelijk zijn voor de gezondheid. De buurtbewoners komen daarom aanstaande maandagavond bijeen.


Buurtbewoonster A. van Toorn nam het initiatief voor de bijeenkomst. Ook zij is bezorgd. „Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de effecten van de straling, maar ze kunnen ons ook niet zeggen dat het níet schadelijk is.'' De omwonenden zien het liefst dat de GSM-mast zo snel mogelijk weer weggehaald wordt.

Op de avond zal de heer Steenberg van de website www.stopumts.nl spreken. Hij geeft de aanwezigen uitleg over de straling van GSM- en UMTS-installaties. „De buurtbewoners hebben ook gelegenheid om vragen te stellen'', licht Van Toorn toe.

Wethouder Goossen van de gemeente Tholen zal bij de avond aanwezig zijn. De gemeenteraadsleden zijn ook uitgenodigd. De gemeente wil zich, net als de omwonenden, laten informeren over de effecten van de GSM-mast. Ze neemt nog geen standpunt in over het onderwerp. ,,Begin volgend jaar wordt toegewerkt naar een college-standpunt'', aldus een woordvoerster van de gemeente.

Behalve de buurtbewoners kunnen ook andere geïnteresseerden de bijeenkomst bijwonen. De avond vindt plaats in sport- en gemeenschapscentrum Meulvliet in Tholen. De aanvang is om 20.00 uur.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie