Breda, Haagse Beemden: Nieuwe locatie KPN-mast Muitenpad

donderdag, 17 april 2014 - Categorie: Berichten Nederland

Bron 2: www.bredavandaag.nl/nieuws/algemeen/2014-04-16/nieuwe-locatie-kpn-mast-muitenpad .
17 april 2014


BREDA – Omwonenden van het Muitenpad en ouders van leerlingen van school De Hoogakker kunnen weer opgelucht ademhalen. Voor de geplande zendmast op het speelveldje naast de school is een nieuwe locatie gevonden door de gemeente Breda en KPN. De zendmast komt nu naast de tennisvelden van Tennis Vereniging Haagse Beemden.

Deze locatie voldoet volgens de gemeente het beste aan de gewenste dekking van het netwerk en is het beste bereikbaar voor onderhoud. Er hoeft op deze plek ook minder natuur gekapt te worden.

Na de aankondiging van het plaatsen van een antennemast nabij de Hoogakker kwamen er vele reacties van omwonenden en ouders. Deze waren het niet eens met de plek van de zendmast en begonnen een handtekeningenactie. Hierop besloten de gemeente samen met KPN de werkzaamheden voor de mast voorlopig te stoppen.

Eerst werd er gekeken of een nieuwe antenne in een oude antennemast geplaatst kon worden maar dit bleek onmogelijk omdat de locaties van de bestaande masten te ver weg zijn voor een goede dekking van het netwerk. Er is nu een plek gevonden in het Hooghuispark die minder in het zicht ligt. Het speelveldje naast de school kan nu worden behouden.

Op 23 april is er voor geïnteresseerden een informatieavond op basisschool De Hoogakker aan de Wandelakker 60. Hier kunnen mensen vragen stellen aan KPN, het Antennebureau, de GGD West-Brabant en de gemeente. Vanaf 19.15 uur is de zaal open.


Infoavond over KPN-mast Muitenpad
Bron 1: www.bredavandaag.nl/nieuws/algemeen/2014-04-15/infoavond-over-kpn-mast-muitenpad .
15 april 2014


Auteur: Wijnand Nijs
HAAGSE BEEMDEN - Omwonende van het Muitenpad in de Haagse Beemden en ouders van basisschool De Hoogakker worden 23 april bijgepraat over de veertig meter hoge zendmast van KPN. Die zou op korte afstand van de school geplaatst worden op basis van een jaren geleden verleende bouwvergunning.

Bij de bijeenkomst zijn vertegenwoordigers van de gemeente, de GGD en KPN. De verwachting is dat aangekondigd wordt dat er een andere locatie in de omgeving is gevonden voor de mast. De avond vindt plaats in de Beemdentil. De aanvangstijd is nog niet bekend.

De bouw van de mast werd een kleine twee weken geleden op het laatste moment uitgesteld nadat ouders van de school in actie waren gekomen. Zij haalden in korte tijd enkele honderden handtekeningen op. De fractie van BOB stelde over de plaatsing van de mast vragen aan het college. Overleg tussen de schooldirectie en de wethouder resulteerde tot het uitstel.

Als dat bijpraten alleen door de GGD en KPN gebeurt zal dat ontkenning van alle mogelijke problemen voor de gezondheid zijn. Wat de gemeente betreft hangt 't er van af, maar meestal volgen gemeentes de GGD en KPN. Geen deskundigen van de andere kant gevraagd?Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie