Baanbrekend onderzoek naar invloed gsm-mast op hersenfunctie

zaterdag, 29 maart 2014 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.niburu.nl/baanbrekend-onderzoek-naar-invloed-gsm-mast-op-hersenfunctie/ .
27 maart 2014


Blootstelling aan een gsm-mast blijkt grote invloed te hebben op de hersenfunctie en veroorzaakt onder meer concentratiestoornissen, irritatie, slaapproblemen en een gebrek aan eetlust. Dat staat in een nieuwe studie die gepubliceerd is door het toonaangevende tijdschrift BMJ.

Hoofdonderzoeker Enrique A. Navarro concludeerde dat de ernst van de symptomen gelinkt is aan de blootstelling aan gsm-masten. Des te dichter iemand bij een mast woont, des te meer de symptomen opspelen.

Gsm-masten verzenden en ontvangen elektromagnetische signalen. Om goed te kunnen functioneren is ons brein afhankelijk van elektrobiochemische paden. Wetenschappers vermoeden al geruime tijd dat chronische blootstelling aan elektrosmog een negatieve invloed heeft op het lichaam en het brein.

Elektroallergie wordt door veel artsen niet erkend, hoewel mensen de symptomen niet verzinnen. “De term elektrosensitiviteit is recentelijk ontstaan tijdens discussies over de symptomen van blootstelling aan elektromagnetische velden,” zei Navarro. “Uit 8 van de 10 studies die door PubMed zijn gepubliceerd over dit onderwerp, blijkt dat mensen die op minder dan 500 meter van een gsm-mast wonen een grotere kans hebben op kanker.”

Navarro wijst erop dat de richtlijnen over gsm-masten het publiek onvoldoende beschermen. Het aanpassen van de richtlijnen zou grote gevolgen kunnen hebben voor de landelijke telecominfrastructuur. Stel je eens voor wat er zou gebeuren als alle gsm-masten uit het landschap moeten worden verwijderd.

In de Verenigde Staten staan op dit moment meer dan 190.000 gsm-masten. Ter vergelijking staan er in Nederland 29.608 gsm-, UMTS- en LTE-masten. De masten hebben tot een straal van 35 kilometer bereik, wat inhoudt dat de elektromagnetische vervuiling zich uitstrekt over een gebied van 35 kilometer. Wanneer mensen binnen het bereik van meerdere masten wonen, werkt de straling cumulatief.

Voor meer info zie:
Onderzoeken/7970/symptoms_related_to_gsm_radiation_from_mobile_phone_base_stations .
Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie