''Einde betutteling milieubeleid''

dinsdag, 11 maart 2014 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: nos.nl/artikel/621263-einde-betutteling-milieubeleid.html .
10 maart 2014


Staatssecretaris Mansveld wil een eind maken aan de betutteling in het milieubeleid. Ze wil meer uitdragen dat mensen het samen moeten doen.

Volgens Mansveld is het beleid te lang te belerend geweest. Ze denkt dat mensen niet milieuvriendelijk handelen omdat de staatssecretaris zegt dat dat moet gebeuren, maar omdat ze ervan overtuigd zijn dat ze zelf een bijdrage kunnen leveren. Volgens haar is het bewustzijn op dat gebied al erg veranderd.

Tips
Via de site duurzaamdoen.nl gaat de overheid vanaf vandaag mensen tips geven. Volgens de staatssecretaris willen mensen wel hun bijdrage leveren, maar weten ze vaak niet hoe ze dat moeten doen.

Op de site staan bijvoorbeeld aanbevelingen voor het leasen van spijkerbroeken, voor het minder verspillen van voedsel en voor het recyclen van spullen.

Gezondheid
De staatssecretaris vindt verder dat gezondheid een belangrijke plaats moet krijgen in het milieubeleid. Ze wil nieuwe milieuproblemen en daarmee gezondheidsklachten voorkomen door alert te zijn op de introductie van nieuwe stoffen.

''We moeten niet zoals bij asbest er veel te laat achter komen dat een stof gevaarlijk is.''

En als je allang weet dat een stof gevaarlijk is moet je niet blijven ontkennen dat die gevaarlijk is.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie