Hoesje tegen straling gsm op de markt

dinsdag, 04 maart 2014 - Categorie: Berichten Nederland

Bron 1: www.telegraaf.nl/binnenland/22347115/__GSM_hoesje_tegen_de_straling__.html .
3 maart 2014


AMSTERDAM -
Een speciaal hoesje moet mensen beschermen tegen straling van mobiele telefoons. Daarover schrijft Sp!ts maandag.

Foto: zie link hierboven
Met de beschermhoesjes van het Amsterdamse bedrijf RADYGO wordt de straling, die normaal rondom de smartphone een bol met de omvang van een voetbal vormt, gereduceerd tot de grootte van een golfbal. Volgens het bedrijf worden de gezondheidsrisico's zo verminderd.
Oprichter Derck Mekkering (31) kwam op het idee na het zien van een schokkende uitzending over de gevaren van mobiele telefoons. De gevaren zijn pas over enkele decennia duidelijk, zoals ook lange tijd het geval was bij roken. Pas dan zal duidelijk worden hoe gevaarlijk dat whatsappen, sms'en en bellen was.”

Dit alleen ter informatie, nl. de aandacht die er is voor het onderwerp en dat er bescherming nodig is. Of het hoesje iets doet is bij StopUMTS niet bekend.
Vervolg:


Bron 2: www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3606419/2014/03/03/Hoesje-voor-mobieltje-tegen-straling.dhtml .
3 maart 2014


Een Amsterdams bedrijf brengt een hoesje op de markt dat mensen moet beschermen tegen de straling van mobiele telefoons. Volgens het bedrijf RADYGO verspreiden toestellen straling als een bol ter grootte van een voetbal. Met het nieuwe hoesje moet dat worden verminderd tot de grootte van een golfbal.
Daarover schrijft Sp!ts. Daarnaast zijn 8.000 huisartsen door de Universiteit van Utrecht uitgenodigd om klachten van patiënten over straling door te geven voor een onderzoek naar zogeheten 'elektrogevoeligheid'.

De hoesjes worden door het bedrijf geïmporteerd uit Japan, waar ze al langer verkrijgbaar zijn. Ze zijn in Nederland te koop vanaf 29,95 euro. In België is het sinds dit weekend voor telefoonbedrijven al verplicht om bij de aankoop van een smartphone te vermelden hoeveel straling een mobiele telefoon uitzendt.

Bron 3:
www.niburu.nl/bedrijf-komt-met-hoesje-tegen-gevaarlijke-gsm-straling/ .
4 maart 2014

Het eerste commentaar wat binnenkwam:
''Gezien de omschrijving lijkt het mij alleen gericht op handel. Wie weet hier meer over?''
Maar in ieder geval is het goed om mensen attent te maken op het probleem van de straling van mobieltjes, smartphones e.d.
Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie