Oud-luchtmachtofficier met hersentumor stelt het ministerie van Defensie aansprakelijk.

maandag, 10 februari 2014 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.powned.tv/nieuws/binnenland/2014/02/defensie_verantwoordelijk_voor.html#reageerhier .
10 febr. 2014

Een oud-luchtmachtofficier die een hersentumor heeft opgelopen, stelt het ministerie van Defensie daarvoor aansprakelijk.


Volgens de man is de tumor veroorzaakt door de straling van het Hawk-luchtafweersysteem waarmee hij jaren werkte. De Hawk-radar scheidde röntgen- en elektromagnetische straling af bij het speuren naar vijandelijke projectielen in de lucht. Tot zijn afscheid in 1998 is hij regelmatig blootgesteld aan de schadelijke straling van het systeem, vertelt de man in OpLinie, het tijdschrift van de Algemene Federatie van Militair Personeel (AFMP).

Drie jaar geleden bleek hij een hersentumor te hebben die niet geopereerd kan worden. Door het ministerie van Defensie aansprakelijk te stellen hoopt de man in aanmerking te komen voor een invaliditeitspensioen.

Sinds 1998 hebben al 160 militairen zich met gezondheidsklachten bij Defensie gemeld. De Hawk is inmiddels vervangen door de Patriot.

In bovenstaande link veel reacties, sommige humoristisch.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie