Eén dagje zonder telefoon

vrijdag, 07 februari 2014 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: -->
Zie: www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3592267/2014/02/07/Voor-sommigen-gaat-het-echt-niet-een-dagje-zonder-telefoon.dhtml .
7 febr. 2014

Voor sommigen gaat het echt niet: één dagje zonder telefoon


Niels Markus, interviews Matthijs Keuning − 07/02/14

Pim van Rossum had tot twee jaar terug een ontzettende drang naar informatie. ''Ook naar informatie waar ik persoonlijk niets mee had.'' Hij las al het nieuws over bekende Nederlanders op zijn mobiel en volgde Twitter en Facebook continu, tot hij alle berichten van zijn digitale vrienden gelezen had. ''Ik was altijd bang dat ik achterliep.''

Onder zijn studenten waren deelnemers die het slechts een paar uur uithielden, omdat het ècht niet ging.
Die constante informatiestroom was niet de enige reden dat de 26-jarige Van Rossum een burn-out kreeg, maar zijn digitale rusteloosheid droeg er wel aan bij. Hij werd gedwongen een half jaar niets te doen en ging nadenken hoe mensen bewuster met hun telefoongebruik kunnen omgaan.

Dat leidde tot de 'Rustdag van het mobieltje', die vandaag zijn tweede editie beleeft. Deelnemers moeten de hele dag hun mobiele telefoon uitschakelen.

Voor het vervolg van het artikel met foto's zie bovenstaande link.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie