Jordaan in actie tegen zendmasten

maandag, 23 december 2013 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.hartvannederland.nl/nederland/noord-holland/2013/jordaan-in-actie-tegen-zendmasten/ .
19 dec. 2013


Bewoners van de Amsterdamse Jordaan zijn kwaad om nieuwe zendmasten in de buurt. Telefoonprovider T-Mobile plaatste in september enkele masten maar de Amsterdammers hebben geen goed woord over voor de manier waarop dat gegaan is. Donderdag zijn zij uitgenodigd voor een hoorzitting in het Stadhuis en zijn vastbesloten de masten weer weg te krijgen.

De zendmasten zijn eerst in september geplaatst door de telecomprovider, maar dat bleek illegaal en toen zijn ze weer weggehaald. Later in november zijn ze weer teruggeplaatst met een omgevingsvergunning. Buurtbewoners vechten dat nu aan omdat zij vinden dat de welstandscommissie nooit akkoord had mogen gaan. Ze vrezen voor de straling en waardedaling van hun huis. Daarnaast zijn ze boos omdat niemand wist dat de masten er zouden komen. In een buurt iets verderop, de Staatsliedenbuurt, een buurt zonder beschermd stadsgezicht, hebben bewoners wel met succes een zendmast weten weg te krijgen.

Donderdag zijn zo’n twintig buurtbewoners naar de hoorzitting gekomen. Een bewoner heeft zijn advocaat meegenomen en die gaat actie ondernemen als de masten niet worden verwijderd. Donderdagavond bij Hart van Nederlanders doen de boze bewoners hun verhaal.

zie ook:
www.at5.nl/artikelen/118340/bewoners-jordaan-woest-om-zendmasten .
23 dec. 2013

Buurtbewoners rondom de Lindengracht zijn boos, omdat er zomaar zendmasten zijn geplaatst in hun woonwijk.


Bewoners zijn bang voor de eventuele schadelijke straling. Daarom hebben buurtbewoners de actiegroep 'Jordaan Tegen Zendmast' opgericht..

'Die antennes zijn natuurlijk spuuglelijk', zegt een buurtbewoner tegen AT5. 'Ze zetten zomaar die dingen op het dak. Niemand is van tevoren geïnformeerd. Ineens staat de masten er.'

Er is een inmiddels een hoorzitting geweest waar buurtbewoners hun bezwaren konden toelichten. 30 januari wordt er besloten wat er met de masten zal gebeuren.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie