UPC gaat bushokjes van wifi voorzien

maandag, 02 december 2013 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: tweakers.net/nieuws/92927/upc-gaat-bushokjes-van-wifi-voorzien.html .
2 dec. 2013


UPC gaat vijf bushokjes in Eindhoven en Hilversum voorzien van wifi. Het gaat om een pilot met wifi-toegangspunten, waarbij smartphonegebruikers content van een adverteerder te zien krijgen voordat ze kunnen internetten.

Het is een experiment in samenwerking met reclamebedrijf CBS Outdoor. Als smartphonegebruikers inloggen op het wifi-netwerk, krijgen ze op de landingspagina eerst reclame van een adverteerder te zien, waarna ze vrij kunnen internetten. ''Hoe de reclame voor de adverteerder er precies uit komt te zien, weten we nog niet'', zegt woordvoerster Renee Schitzler tegen Tweakers in antwoord op de vraag of gebruikers filmpjes van adverteerders krijgen voorgeschoteld.

Voor de proef worden de vijf abri's voorzien van wifi met een verbinding met het vaste kabelnetwerk van UPC. De pilot loopt in de komende drie maanden, waarna gekeken wordt of hij uitgebreid zal worden. Als dat gebeurt, worden 50 abri's voorzien van wifi. De snelheid van de wifi-verbinding is nog onbekend. Het is voor zover bekend de eerste keer dat abri's van wifi worden voorzien. Wel zijn eerder andere onderdelen van openbaar vervoer, zoals treinen en bussen, met wifi uitgerust.

Elektrogevoelige personen zullen dus bij regenweer niet meer in de bushokjes kunnen schuilen.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie