Prinsenbeek: T-mobile wil tijdelijke UMTS-mast

woensdag, 20 november 2013 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.bredavandaag.nl/nieuws/algemeen/2013-11-20/t-mobile-wil-tijdelijke-umts-mast-prinsenbeek .
20 nov. 2013


T-mobile heeft een vergunning gekregen voor het plaatsen van een tijdelijke UMTS-mast aan de Westerik in Prinsenbeek. Deze mast zal 28,5 meter hoog worden en zal volgens de planning slechts een jaar of korter blijven staan.

Een woordvoerder van T-mobile vertelt dat de tijdelijke mast bedoeld is als vervanging van de huidige mast in de omgeving, aan de Middenweg. Het pand waar deze mast op geplaatst is, wordt binnenkort gesloopt. In de tijd die zit tussen het slopen van het gebouw en het plaatsen van een definitieve zendmast - ook aan de Westerik - zal de tijdelijke het overnemen.

T-mobile weet nog niet wanneer de tijdelijke mast geplaatst wordt, omdat ook nog niet duidelijk is wanneer het pand aan de Middenweg gesloopt wordt. Wel wordt al aangegeven dat deze mast ook andere providers moet gaan 'dragen', om zo een wildgroei aan zendmasten te voorkomen.

Belanghebbenden kunnen tot 24 december een bezwaarschrift indienen bij de gemeente.

Voor gerelateerde berichten en een kaart zie bovenstaande link.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie