Internet via de satelliet

woensdag, 16 oktober 2013 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.dichtbij.nl/noordkop/ondernemersnieuws/artikel/3090713/internet-via-de-satelliet.aspx .
14 okt. 2013


WIERINGERWAARD - Snel internet op plaatsen waar dat voorheen niet mogelijk was? Dat is satelliet internet.

Satelliet internet is een tweeweg breedbanddienst via de satelliet en is een ideale oplossing voor buitengebieden waar aanleg van snellere internetverbindingen vaak niet rendabel is. Maar ook voor recreatief en zakelijk gebruik biedt internet via de satelliet interessante mogelijkheden. Via de satelliet kunt u nu met een snelheid van 20Mbs downloaden en 6 Mbs uploaden. Daarmee is internet via de satelliet een zeer goed alternatief voor trage verbindingen.

Snel internet in het buitengebied is vaak beperkt beschikbaar. Slechte verbindingen via de telefoonlijnen of dure UMTS-verbindingen (als u al bereik heeft) zijn geen uitzondering. De oplossing is echter heel eenvoudig: internet via de satelliet. Er is al een abonnement vanaf €. 29,95 per maand, zo zijn bewoners van buitengebieden niet langer afhankelijk van trage internetverbindingen via telefoon, ADSL of UMTS. Een schotel is voldoende om ongestoord te kunnen surfen, video's bekijken, Skypen en emailen.

Een groot voordeel is dat het netwerk al beschikbaar is en u dus al op heel korte termijn kunt genieten van een volwaardige internetverbinding. Met een schotel en een router (met eventueel een WiFi modem) kunt u direct online zijn. De geboden snelheid is momenteel 20 MB/s, ruim voldoende om video's te bekijken, te emailen en VoIP Telefoon) diensten te gebruiken.

De apparatuur krijgt u gratis ter beschikking, installatie kan al vanaf €. 250,-. Meer informatie op www.satelliet-internet.eu .

Commentaar StopUMTS: Dit is een goede oplossing. Omdat er een schotel gebruikt wordt voor de communicatie met de satelliet is de sralingsdichtheid van de heen en weer gaande communicatie verwaarloosbaar klein. Als oplossing is dit verre te prevaleren boven de Ziggo hotspots in de steden. Wat je dan verder in huis doet, bedraad of draadloos, is een tweede, maar daarvoor kun je zelf kiezen.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie