'Onderzoek telecomkartel bijna klaar'

donderdag, 10 oktober 2013 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/kpn/21960054/___Onderzoek_telecomkartel_bijna_klaar___.html .
9 okt. 2013

AMSTERDAM (AFN) -
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) verwacht nog deze maand het onderzoek naar vermeende kartelafspraken in de telecomsector af te ronden. Dit zei topman Chris Fonteijn woensdag tegen het Financiële Dagblad (FD).


De voorloper van de ACM, de NMa, viel eind 2011 bij KPN, Vodafone en T-Mobile binnen na meldingen over samenspanning tussen deze drie aanbieders van mobiele telefonie. De ACM heeft, zo weet de krant, tot dusver nooit iets willen loslaten over de voortgang van het onderzoek. Fonteijn zegt nu dat de resultaten ,,zeer snel'' naar buiten zullen komen.,,Nog deze maand'', aldus de bestuurder.
Fonteijn wilde tegen het FD niet vooruitlopen op de conclusies van het onderzoek. In 2001 deed de NMa invallen bij de telecomsector, omdat de bedrijven zouden hebben samengespannen bij het verlagen van vergoedingen aan telecomwinkels. Dit leidde destijds in eerste instantie tot een boete van in totaal 88 miljoen euro, later teruggebracht tot 16 miljoen, voor KPN, Vodafone en T-Mobile.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie