4G kent naast voordelen ook steeds meer nadelen

zaterdag, 17 augustus 2013 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.totaaltv.nl/nieuws/13564/4g-kent-naast-voordelen-ook-steeds-meer-nadelen.html .
15 aug. 2013


Nu KPN het 4G-netwerk in Nederland aan het uitrollen is, kunnen steeds meer gebruikers hiervan profiteren, maar veel anderen ondervinden juist hinder.

4G is als supersnel mobiel netwerk de oplossing voor een toenemend aantal mobiele gebruikers die hoge internetsnelheden wensen op hun smartphone en andere mobiele apparaten. De Amsterdamse stadszender AT5 maakt dankbaar gebruik van 4G om overal live te kunnen zijn en snel beelden in hoogwaardige kwaliteit te kunnen leveren. Maar 4G kent ook steeds vaker nadelen

STORING OP KABELNETTEN
Een nadeel van 4G is dat het in de ether actief is in het 700 mhz. Frequentiespectrum. En dat leidt tot problemen voor gebruikers van digitale televisie via kabelnetten. In de meeste gevallen is dit te verhelpen met betere bekabeling, maar de straling komt soms overal doorheen. Omroep West heeft Ziggo al verzocht om hun signaal op een andere frequentie te gaan doorgeven omdat hun signaal bij veel kijkers wordt verstoord en er blokvorming optreedt. De enige goede oplossing is betere bekabeling omdat er in de toekomst alleen maar meer interferentie zal kunnen optreden.

4G-STRALING MOGELIJK OOK ONGEZOND
De straling die 4G netwerken verspreiden, is volgens sommige onderzoekers gevaarlijk en zou kunnen leiden tot ernstige ziektes. Bewezen is dit niet, temeer daar voor 4G nog amper onderzoek is verricht naar mogelijk schadelijke gevolgen. Wel is bewezen dat gebruikers die veel in contact staan met te sterke straling van zendmasten een grotere kans hebben op het ontwikkelen van tumoren. Datzelfde geldt ook voor mensen die vlakbij zendmasten wonen waar veel sterke zenders op staan.
Geschreven door: Jan-Hein Visser

Voor info over 4G zie ook:
www.kpn.com/prive/4G.htm?campaignid=ps599 .
Supersnel 4G: Supersnel voor iedereen



Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie